Confident tips #1

___________________________________________***_______________________________________________
 
Älska dig själv
 
Detta är det viktigaste som finns inom att ha bra  självkänsla och att få självförtroende. Man brukar säga ibland att  " du måste lära dig att älska dig själv innan någon annan kan göra det ". Det ligger sanning i det citatet. Om du nu  inte gillar sättet som du ser ut på eller sättet som du är på. Då kommer du utstråla negativ energi, och människorna kommer att känna av det. Men om du nu skulle gilla sättet som du ser ut på och sättet som du är på så kommer du automatiskt att utstråla positiv energi.
 
När jag gick i 7:an så var jag en utav dem som hade ur dåligt självförtroende och jag gillade inte alls mig själv. Det fanns dagar som jag bara ville stänga in mig i mitt rum och inte visa mig, jag ville inte prata med någon. Men det fanns också dagar då jag bara sket i vad jag tyckte om mig själv och bara va som jag va.Det har även funnits dagar då jag bara älskar mig själv och känner mig skit snygg. Det har tagit mig många år att komma till den som jag är nu. Dessutom vad är den perfekta kroppen?
 
En tjej som är bekväm i sin kropp och som skiter i alla ideal och sådant skit ute i välden. Visst kan jag också drömma om att ha den perfekta kroppen och vara super snygg osv osv. Men det gör väll alla någon gång, jag vet att bara för att man har den "perfekta kroppen" så blir man inte den lyckligaste och gladaste personen i världen. 

Lyckan sitter inte i hur man ser ut. Lyckan sitter inte i hur snygg eller vältränad  din kropp är. Lyckan sitter på insidan, hur mår du innerst inne?

Ställ dig den frågan. Hur mår jag innerst inne? Mår jag som bäst nu eller tvärt om, mår jag som sämst nu? Hur känner jag mig? Glad? Ledsen? Arg? 

Det är väldigt enkelt att sitta och trycka ner på sig själv. Så som att säga " jag är inte fin", "jag kommer aldrig få en kille/tjej" , " jag är så dålig på allting". Bland annat dessa saker har jag i huvudet ibland som gnager inom mig. Jag känner ibland att jag inte räcker till, att jag inte är bra nog för någon. Men vi har alla sådana här tankar, kanske inte just exakt samma tankar. Men vi har alla alltid något med oss själva att trycka ner och hacka på hela tiden. Är det inte sina ben som man inte gillar så är det magen, är det inte magen så är det sina armar, är det inte sina armar så är det sitt ansikte. Förstår ni, alltid är det något som vi är missnöjda med.

Det är väldigt sällan som man höjer sig själv och säger till exempel " shit vad snygg jag är idag" eller " Gud vad jag är bra". Oftast så hittar man felen hos sig själv och då glömmer man bort alla "rätt" med sig själv. 

Man glömmer att man behöver inte vara vältränad eller se bra ut hela tiden. Man får ha sina ful dagar som jag brukar kalla det. Du behöver inte fixa till dig för att någon kille eller tjej ska gilla dig. Om dem inte gillar dig för den du är, när du är osminkad eller inte har fixat hår. Då är dem klart inte värda dig. 

Du ska ALDRIG ändra på dig för någon annan. Om du ska ändra på dig så ska det vara din vilja och din önskan. Inte någon annans. Inte din kille/tjej. Inte dina vänners eller familj.UTAN dig själv.
 

 
 
 
 
 

Vem klär vi oss för?

 
En fråga som har gnagt inom mig den senaste timmarna. En fråga som är så uppenbar fast ändå så kliven. En fråga som många svarar på fast kanske inte riktigt tänker igenom den. 
 
För vem klär vi oss för?  Är det för den snygga killen/tjejen i skolan eller på jobbet eller är det för en själv? 
 
Eller är det för att man inte vill visa sig i sina svarta mjukis byxor och sin röda lite förstora tjocktröja och en sport bh eller ingen bh alls som man klär på sig tajta jeans och en snygg tajt långärmad tröja med en bh under som sitter tajt och skaver lite, men man vill bara att det ska vara snyggt när man ska till gallerian med sina kompisar och tänker då att "nej jag kan ju inte gå i dessa sunkiga byxor och min alldeles förstora tjocktröja" eller klär du dig för dig själv och går i bekväma kläder till gallerian även om det kanske inte är så super snyggt?
 
Jag tror att många skulle svara att man klär för sig själv. En stor del skulle säga det fast dem undermedvetet klär sig för någon annan. Som till exempel den där snygga killen man vet kommer vara i skolan och man vill bara att han ska lägga märke till en. 
 
Så man sätter på sig sina snygga kläder och går till skolan och känner sig skit snygg och kanske lite obekväm. När man känner djupt där inne att man inte mår helt 100% idag och bara vill dra på sig ett par mjukisar eller tights och ta på sig en stor tröja. Men man vill vara snygg för den där killen/tjejen i skolan. 
 
Vet ni vad jag säger om detta? 
Jag säger fuck det. Varför ska du klä dig snyggt för någon annan om du ändå inte är bekväm i det? Om den där killen eller tjejen är intresserad av dig så är han intresserad i DIG! Inte i vad du har på dig, inte om du har en svart top istället för en vit eller om du bär kjol istället för jeans.  
 
Du ska klä dig i det du ska vara bekväm i , det du känner dig säker i. Om du känner dig säker och bekväm och snygg i en oversize tröja och sedan ett par leopard mönstrade tights till så ha på dig det. Om du känner dig bekväm och säker och snygg i en långklänning och sedan en lite större kofta över så ha på dig det. Om du känner dig säker och bekväm och snygg i tighta jeans och ett tight linne och sedan ett par uggs så ha på dig det. 
 
 
 Det jag menar är att ni ska klä er för er själva inte för någon annan. Jag klär mig mest för med själv jag kanske klär 70% för mig själv och sedan 30% för andra.
 
 
 
 Ställ denna fråga till dig själv,  Vem klär du dig för?

 
Kommentera gärna erat svar här nedan!
Visa fler inlägg