Drink water

Denna sak att drick vatten kan vara svårast om dagen att göra.men det är det bästa man måste göra.jag har haft rätt svårt att dricka rent vatten. Och med rent vatten så menar jag vatten från kranen. Jag dricker oftast bubbel vatten,det är det enklaste att dricka.men bubbel vatten är ju inte så bra att dricka så fort man är töntig. Utan det bästa är ju att dricka rent vatten. Att dricka rent vatten är det bästa skönhets tipset som finns. Här kommer några exempel för hur bra vattnet är för dig.
 
1. Det rensar kroppen.
Genom att dricka vatten så kommer det att rensa hela din kropp. Den sköljer ur din kropp och rensar den från alla gifter som du har fått i dig genom mat, läsk osv.
 
2. Du undviker förkylningar.
Slemhinnor i mun, hals och näsa är välförsedda med antikroppar som bekämpar de virus du andas in eller får i dig via mat och dryck. Får du inte i dig tillräckligt med vätska torkar slemhinnorna ut och blir mottagliga för infektioner som kan orsaka förkylningar,halsfluss och hosta.
 
3. Du får vackrare hud och hår.
Massor av vatten inuti är lika viktigt som all världens lotioner och krämer utanpå. Hudceller som är välfyllda med vatten håller huden mjuk,fuktig och vacker. Under mer krävande fysisk aktivitet stimulerar svetten dessutom oljeproducerande körtlar i hårsäckarna att utsöndra olja och det bidrar till att håret inte torkar ut utan håller kvar fukten.
 
4. Din hjärna kommer i toppform.
En mycket vanlig anledning till trötthet är vätskebrist. Uttorkningen verkar förlösande på din koncentrationsförmåga, koorditionsförmåga och reaktions tid. Känner du dig slut och okoncentrerad så drick ett eller flera glas med vatten - det finns stora chanser att det hjälper.
 
5. Du får snyggare muskler.
Vatten ger fasta muskler. Muskler består primärt av vatten inte protein som vissa tror. Därför är det extra viktigt att dricka vatten när man tränar.
 
Jag vet att många har jätte svårt att dricka rent vatten. Jag har haft jätte svårt med att dricka vatten som sagt. Men jag har nu några tips till dig så att man blir mer van att dricka vatten.
 
1. Lägg  i bär, grönsaker eller frukt i vattnet.
Jag provat att ha citron skivor och saften från citronen i vattnet. Det va väldigt gott och det smakade fräscht. Om man inte vill ha citron i vattnet så kan man ha andra frukter/ bär/ grönsaker. Man kan blanda hur man vill, man kan till exempel ha jordgubbar, apelsiner och gurka.man får hitta sin blandning. Testa dig fram!
 
2. Ha alltid en vatten flaska med dig.
 Se alltid till att du har med dig en vatten flaska i väskan. Om du ska gå ut, ska till en kompis, träna eller shoppa. Se då till att alltid ha en vatten flaska med dig i väskan. Om du alltid har med dig en vatten flaska så blir det så att du kommer att dricka vatten automatiskt.
 
3. Gör om vattnet till kolsyrat.
Som jag så är det absolut bäst att dricka vatten från kranen. Men om man inte kan dricka det vattnet så börja då med att dricka bubbel vatten. Man kan göra eget bubbel vatten med hjälp av en soda stream. Om man inte har en soda stream så kan man köpa bubbel vatten från från vilken mat affär som helst.
 
4. Börja dagen med kallt vatten.
Börja dagen med ett kallt glas vatten. Det första du kan göra på morgonen när du vaknar är att gå och ta ett glas vatten med is i. 
 
5.Innan läsk, drick ett glas vatten
 Jag och mina syskon kör oftast det här, innan man dricker Cola,fanta eller någon annan läsk. Så tar vi ett glas vatten innan. Jag tycker att detta är jätte bra. Även fast vatten kanske inte är godare än läsk så är det så mycket bättre. Prova det, du behöver bara ta ett glas innan om du vill. 
 
Detta va mina råd och tips till att bli bättre på att dricka vatten. Jag kom på en jätte viktig sak till. När det är värmt ute så drick mycket vatten. Annars så kommer du få ont i huvudet för att du är uttorkad.
 
-Amanda 
 


0 kommentarer